I'm getting Origins

This is the place to talk about all things Star Control.

Moderator: ZFP Peacekeepers

User avatar
palmpet
Ilwrath torturer
Posts: 467
Joined: Mon Sep 07, 2015 7:36 pm
Location: Hillopia, currently imprisoned in Invictler Slave Hive.

I'm getting Origins

Post by palmpet »

I hate what Stardock is doing but I HAVE to get the game. I spent so much time excited about it that it would feel wrong to not get it. It does look prtty good. I would feel really guilty of we don't get ghosts though. But yeah expect posts about the game from me in the future.
"What's the point in being grown-up if you can't be childish sometimes."
User avatar
Dyandod
Yehat Revolutionist
Posts: 644
Joined: Tue Jul 06, 2010 3:16 am
Location: Illinois

Re: I'm getting Origins

Post by Dyandod »

I preordered it and considered asking for a refund but I didn't have the guts. Maybe I'm just morally week but it looks good and I need my Star Control.

That being said, I'll keep mostly quiet about it. Although I am wondering if they kept in the Arilou and Melnorme and such, so I'll let you know if I see those.
KYAAAAAIIIIIIIIIEEEEEEEE!
User avatar
palmpet
Ilwrath torturer
Posts: 467
Joined: Mon Sep 07, 2015 7:36 pm
Location: Hillopia, currently imprisoned in Invictler Slave Hive.

Re: I'm getting Origins

Post by palmpet »

The game is being horribly laggy with cutscenes and dialogue and some times skipping cutscenes... not a good sign...
"What's the point in being grown-up if you can't be childish sometimes."
User avatar
palmpet
Ilwrath torturer
Posts: 467
Joined: Mon Sep 07, 2015 7:36 pm
Location: Hillopia, currently imprisoned in Invictler Slave Hive.

Re: I'm getting Origins

Post by palmpet »

Aaaand it crashed right when I ended the transmission with the starbase commander...
"What's the point in being grown-up if you can't be childish sometimes."
User avatar
palmpet
Ilwrath torturer
Posts: 467
Joined: Mon Sep 07, 2015 7:36 pm
Location: Hillopia, currently imprisoned in Invictler Slave Hive.

Re: I'm getting Origins

Post by palmpet »

So it turns out... my computer straight up just can't play the game... I turned down the resolution, textures, shadows, All to their lowest and the game is still extremely slow and basically unplayable. I already got my refund. Man, this is incredibly disappointing.
"What's the point in being grown-up if you can't be childish sometimes."
User avatar
Shiver
Arilou wiseguy
Posts: 208
Joined: Tue Dec 07, 2010 6:03 am

Re: I'm getting Origins

Post by Shiver »

Cowards. Traitors.
User avatar
Alvarin
ZFP Peacekeeper
Posts: 2114
Joined: Sun Apr 25, 2010 7:12 am
Location: Israel

Re: I'm getting Origins

Post by Alvarin »

One of the channels I subscribe to has started playing it. If anyone is interested -

To be angry is to punish yourself for the errors of others.
krulle
Reborn Shofixti
Posts: 531
Joined: Wed Jan 11, 2017 1:01 pm

Re: I'm getting Origins

Post by krulle »

Dyandod wrote: Thu Sep 20, 2018 7:38 pmThat being said, I'll keep mostly quiet about it. Although I am wondering if they kept in the Arilou and Melnorme and such, so I'll let you know if I see those.
For the time being, the Arilou DLC is not available, and the Melnorme are not part of the game (at least not under that name. They even changed Mael-Num to something else, see Frogboy's post on the UQM forums). Allegedly, the race bearing that name and other similarities (orange skin,...) are otherwise not resembling the Melnorme.


Edit: (An image of the previous Melnorme, then Maelnum, now Maelnir, can be found here (another UQM-post of Frogboy).)
krulle
Reborn Shofixti
Posts: 531
Joined: Wed Jan 11, 2017 1:01 pm

Re: I'm getting Origins

Post by krulle »

Started watching the video, thanks Alvarin.
It does indeed look good.

But from the reports so far, my PC will not be able to handle the game...

Anyway, the "Lexites" seem to be a renamed Androsynth....
User avatar
Kwayne
Hunam adventurer
Posts: 36
Joined: Sat Aug 31, 2013 2:36 pm
Location: Budapest, Hungary
Contact:

Re: I'm getting Origins

Post by Kwayne »

I had to switch my CPU to an i5 to play this game, but otherwise it's good, even set on low. (I have a 6 years old graphics card.)
Post Reply